HEERHUGOWAARD - In het zaterdagvoetbal heeft Reiger Boys dit weekend nipt verloren van het sterke Olympia Haarlem. Een klasse lager wist SVW '27 te verrassen door De Foresters met 1-3 te kloppen.

3e KLASSE A
Reiger Boys
trof met Olympia Haarlem een tegenstander die wel eens voor de bovenste plaatsen in de derde klasse kan gaan dit seizoen. De Haarlemmers hebben al langer ambities om hogerop te spelen al werden die vorig seizoen nog de grond in geboord door de corona-crisis. In Heerhugowaard-Zuid is trainer Tom Boukes volop bezig met de opbouw van een nieuw team nadat er in de afgelopen jarenenkele ervaren krachten vertrokken. Met een grote groep spelers ui de eigen jeugdopleiding lijkt er toekomstmuziek in te zitten bij Reiger Boys. Duidelijk was dat Olympia Haarlem nog een maatje te groot is voor de geel-zwarten al hielden deze de schade beperkt.

Sterker, Reiger Boys begon zelfs goed aan het duel en kreeg in de openingsfase enkele mogelijkheden. Na een kwartier spelen was de stand echter wel 0-1 toen Barry Loerakker het eindpunt was van een vloeiende aanval. Nadien waren de gasten de betere ploeg en vooral de beide backs hadden de grootst mogelijke moeite om de handige buitenspelers van zich af te houden.

Verrassend was het daarom dat Diederik Luiken tien minuten na de rust na een vlotte aanval de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Lang bleef deze echter niet staan want nauwelijks vijf minuten later wist Rafaël Karpers de gasten met een schitterende treffer opnieuw op voorsprong te zetten: 1-2. Ondanks het betere spel van Olympia Haarlem wist Reiger Boys zelfs bijna nog een punt te kapen, maar invaller Floyd groet mikte in de slotminuut voorlangs.

4e KLASSE A
In de vierde klasse wist SVW '27 voor een behoorlijke verrassing te zorgen door De Foresters in eigen huis te kloppen. De ploeg uit Heiloo heeft de ambitie om omhoog te gaan, maar liet zich na de rust volledig verrassen door de groen-zwarten. Na een uur spelen bracht Dylan van Bekkum de Heerhugowaarders op voorsprong en tien minuten later werd deze verdubbeld door een schitterende goal van DJ Polak. De Foresters komt vervolgens wel terug tot 1-2en even lijkt de wedstrijd te keren als de thuisploeg een strafschop krijgt. Keeper Jesse Bellekom weet deze echter vakkundig te keren waarna SVW '27 vanuit de counter via invaller Mo Attaibi de drie punten weet veilig te stellen: 1-3.