SINT PANCRAS - Vrone kent net als een jaar eerder een moeizame competitiestart in de vierde klasse. De ploeg van trainer Willem Zeijlmans verloor zaterdag in eigen huis van promovendus Alcmaria Victrix en is zodoende na drie wedstrijden nog puntloos. Voor Alcmaria Victrix betekende de winst, die in de uiterste slotfase tot stand kwam, de eerste zege van het seizoen.

Vrone begon wel goed aan het duel, maar moest gaandeweg het initiatief aan Alcmaria Victrix laten dat een aantal kansen kreeg, maar de goed keepende Jeroen Tijman niet kon verschalken. Kort voor rust moest ook zijn collega van Alcmaria, Rob Mooij, zich onderscheiden met een puike redding om te voorkomen dat Vrone op voorsprong kwam.

Na de pauze deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder en waren er kansen over en weer, maar voor het doel ontbrak vaak de slagvaardigheid. Met nog tien minuten op de klok meende Vrone recht te hebben op een strafschop, maar scheidsrechter Marees wenste hier niet aan mee te werken. Het duel leek zo op een doelpuntloze puntendeling te eindigen, maar dacht Brahim Bakni anders over. De topscorer van vorig seizoen wist in de slotminuut een voorzet van Kevin Cappai te verzilveren om daarna in de blessuretijd ook de 0-2 te maken, daarmee de zege voor de ploeg van Alejdin Kalic veilig te stellen.

Regioploegen
Naast Vrone is ook de zaterdagploeg van Kolping Boys na drie wedstrijden nog altijd puntloos. De Oudorpers van trainer Marco Webeling verloren in Tuindorp Oostzaan in een doelpuntrijk duel van TOB (4-3). Een andere regioploeg, SVW '27, behaalde op bezoek bij Westzaan de tweede zege van het seizoen door met 1-2 te winnen.