HEERHUGOWAARD/BROEK IN WATERLAND - Bij de start van de competitie in het amateurvoetbal is Reiger Boys met lege handen gebleven. Zowel de heren als de vrouwen van de geel-zwarten begonnen het seizoen met een nederlaag.

Reiger Boys VR1 trapte het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Arnold de Block kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een eigen doelpunt van keepster Selena Visser. Onder een stralend zonnetje op De Wending had de thuisploeg daarna het duel tot de rust prima onder controle. De Rotterdamse beloften konden alleen gevaarlijk worden met enkele pogingen uit de tweede lijn, maar die konden keepster Jana Spieker niet verontrusten. Tevens werd er een goal van de gasten terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg verzuimde na rust verder afstand te nemen. Binnen de minuut na de aftrap hielp Merel Albertsma een goede kans om zeep en Mila Stevens zag dat keepster Visser haar poging net over de lat wist te tikken. Reiger Boys kreeg uiteindelijk de rekening gepresenteerd voor het missen van die kansen en het feit dat men achterin slordiger werd. Waar men ruim een uur lang nauwelijks iets weggaf wist eerst Desiree Daemen te profiteren van wanorde in de Heerhugowaardse defensie en dat deed Jonna van der Post kort voor tijd nogmaals: 1-2.

Heren
De heren van Reiger Boys zijn het seizoen in de derde kalsse eveneens begonenn met verlies. Op bezoek bij SDOB leek de ploeg van trainer Tom Boukes de zaakjes behoorlijk op orde te hebben, maar de thuisploeg wist kort voor en kort na de rust te scoren. Dankzij een treffer van Ahmet Kutlu vond men nog wel de aansluting, maar kort hierna scoorde SDOB voor een derde maal. Uiteindelijk was het Sercan Yilmaz die de eindstand op 3-2 bepaalde in Broek in Waterland.

Komende zaterdag spelen de vrouwen een uitwedstrijd bij Saestum. De heren van Reiger Boys ontvangen in hun eerste thuiswedstrijd dan FC Purmerend.

Foto's: DP Sportfotografie