SINT PANCRAS - SVW`27 heeft aan een sterk eerste half uur genoeg gehad om de derby tegen SV Vrone te winnen. In Sint Pancras won de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung met 2-3.

De drie Heerhugowaardse treffers vielen allen in dat eerste half uur waarbij Joeri Kloosterboer zich als eerste liet gelden. De aanvaller scoorde de laatste weken al in ieder wedstrijd en zorgde zaterdag met ene ferme kopbal voor de openingstreffer. Binnen een paar minuten namen de Heerhugowaarders vervolgens afstand middels twee treffers van Regilio de Mees.

Waar het duel daarmee beslist leek kreeg SVW`27 het na rust toch nog lastig op het zwaar bespeelbare veld. Binnen het eerste kwartier vond de ploeg van trainer Willem Zeijlmans de aansluiting via treffers van Jordi Best en Stan Wijnstekers. Een spannend half uur, met de nodige strijd volgde waarbij Kloosterboer nog op de paal kopte, maar Best aan de andere kant een goede kans op de gelijkmaker onbenut liet. Zodoende bleef SVW '27 op de been en doet het volop mee om de bovenste plaatsen waar Vrone het na de nederlaag met een tiende plek moet doen.

Komende zaterdag speelt SVW '27 thuis tegen De Meteoor waar Vrone op bezoek gaat bij Blauw Wit W.