HEERHUGOWAARD - In de vierde speelronde van de vierde klasse heeft SVW '27 de koppositie weten te pakken. De ploeg van Robin Ernest behaalde een overtuigende zege op het tot zaterdag nog ongeslagen ZVC '22 met een glansrol voor Joeri Kloosterboer. De aanvaller nam drie van de vier Heerhugowaardse doelpunten voor zijn rekening.

De gasten uit Zaandam hadden uit de eerste drie wedstrijden zeven punten behaald, maar kwamen er zaterdag op De Kabel niet aan te pas. Waar men mogelijk verwachtte dat het grootste gevaar van SVW '27 kwam van Marlon Bornemann, in drie wedstrijden goed voor negen treffers, bleek ditmaal Joeri Kloosterboer zich te ontpoppen tot man van de wedstrijd.

Met twee treffers in de eerste helft wist hij de groen-zwarten al op het juiste spoor te zetten en ook na de rust zag het publiek een sterk spelend SVW '27. Uiteindelijk wist Bornemann toch zijn tiende van het seizoen te maken, maar was het slotakkoord voor de uitblinkende Kloosterboer die de eindstand op 4-0 bepaalde.

Komende zaterdag speelt SVW '27 de derby bij het nog puntloze Vrone in Sint Pancras.