OUDKARSPEL - De strijd om de Zuurkoolcup blijft tot de laatste avond spannend. Omdat de twee winnaars van afgelopen weekend, LSVV en BOL, dinsdagavond in een onderling duel gelijk speelden, zal de beslissing pas vrijdagavond vallen. De organiserende vereniging, DTS, zit daarbij op het vinkentouw na een doelpuntrijke zege op Vrone.


Onder heerlijke weersomstandigheden was het dinsdagavond uitstekend vertoeven in Oudkarspel waar DTS en Vrone spektakel boden in een duel die liefst zeven treffers opleverde. De thuisspelende vereniging trok uiteindelijk aan het langste eind middels een 4-3 zege. Namens DTS werden de doelpunten gemaakt door Luc Schuffelen (2), Michael Wouters en Finn van Horick. Bij Vrone werd er gescoord door Wout Adams en Martin Jongejan.

Minstens net zo spannend was de strijd tussen LSVV en BOL die uiteindelijk niets voor elkaar onder deden. Namens BOL scoorde de van DEM overgekomen Doni Bregovina en ook bij LSVV kwam het doelpunt van een nieuwkomer, want Sven Koopmans speelde afgelopen seizoen nog bij Koedijk. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1, al raakte LSVV nog wel Collin Vennink kwijt met een rode kaart.

Eerder op de avond werd de Spruitjescup gewonnen door de Onder 13 van LSVV dat na een spannende finale te sterk was voor Vrone.

Op de finaledag van de Zuurkoolcup wordt er komende vrijdag 30 augustus om 17.00 uur begonnen met de Dames Cup.
Vervolgens staan om 19.00 uur de volgende wedstrijden op het programma

• DTS - LSVV
• BOL - Vrone

STAND

1. BOL 2-4 (7-2)
2. LSVV 2-4 (4-1)
3. DTS 2-3 (5-9)
4. Vrone 2-0 (3-7)

Foto's: Michel Bes Sportfotografie