HEERHUGOWAARD - In de thuiswedstrijd tegen Team Rietlanden uit Spijkenisse heeft Team GNI Techniek de volle 100% winst behaald. Tegen de rode lantaarndrager ging het over het algemeen van een leien dakje.


Na de winst van Leo de Jong tegen Marco Warnaar (30-23 in 46 beurten) was het nog spannend in de partij van Fred Groen tegen Michael de Bruin. Tot 23 punten ging het gelijk op waarna De Bruin 12 caramboles uitliep in 6 beurten. Aan het einde stond die voor met 34-27 en leek het gedaan. Groen had echter nog wat reserve over en begon aan een serie die onmiskenbaar de spannendste van de avond zou worden. De spanning was weer helemaal terug toen groen in alle rust acht punten produceerde en zijn tegenstander op één carambole achter zich liet. Eindstand 35-34 in 42 beurten.

In de tweede helft speelde een sterk spelende George Kenter tegen Gerard Plaats. Tot beurt 19 speelde Kenter rond de één gemiddeld en bleef Plaats op grote achterstand staan. Het scorend vermogen van Kenter was nou eenmaal een stuk hoger en hij won dan ook met groot verschil. 35-19 in 34 beurten.

Peter Berndsen had van tegenstander Peter Boers niet veel te duchten. Na een goede start met daarin een serie van 7 kon Boers het niet bolwerken. Berndsen won deze partij met 30-21 in 43 beurten.

De einduitslag van 8-0 geeft vertrouwen en dat is nodig voor de volgende wedstrijd. Vrijdag 11 oktober speelt men namelijk de "uitwedstrijd" in eigen huis tegen Snip Biljarts. Deze derby in Biljartcentrum Miller's staat hopelijk garant voor spanning en wellicht sensatie.

De spelers die het dan moeten waarmaken zijn:

  • Fred Groen
  • George Kenter
  • Perry Tuin
  • Hans Handgraaf