HEERHUGOWAARD/ZEIST - Het tweede competitieweekend is voor Reiger Boys een stuk beter bevallen dan de eerste speelronde een week geleden. Toen ging zowel de heren als de vrouwen van de geel-zwarten onderuit. Deze zaterdag was er dubbele winst voor Reiger Boys.

De heren van Reiger Boys, uitkomend in de derde klasse begonnen een week geleden met een ongelukkig verlies tegen SDOB (3-2). Op eigen veld wist de formatie van trainer Tom Boukes wel de eerste drie punten van het seizoen bij te schrijven. Tegenstander FC Purmerend werd op De Wending met 2-1 verslagen. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafschop van Ahmet Kutlu. Halverwege de tweede helft wist Sercan Yilmaz die score te verdubbelen. Kort hierna werd het nog even spannend toen Quido Jacobs de aanslutingstreffer maakte, maar Reiger Boys trok de eerste zege van het seizoen over de streep. In de slotfase eindigde FC Purmerend het duel nog met tien man na een tweede gele kaart voor Noah Tevreden.

Reiger Boys speelt komende zaterdag een uitduel bij EDO in Haarlem.

Vrouwen hoofdklasse
Reiger Boys VR1 verloor een week geleden met 1-2 van Jong Sparta, maar wist zich te herstellen in de uitwedstrijd bij Saestum VR2 door in Zeist met dezelfde cijfers te winnen. De ploeg van trainer Arnold de Block kwam kort na rust op achterstand, maar wist het duel te doen kantelen middels treffers van Marouscha Ruiter en Niki Rensen.

Reiger Boys VR1 speelt komende zaterdag thuis als men Sporting '70 ontvangt.