ABCOUDE - Afgelopen zondag mocht MHC Heerhugowaard het opnemen tegen Abcoude Dames 1. Een bekende tegenstander voor een aantal meiden en men had zin om net als afgelopen zondag een goede wedstrijd neer te zetten.


Ondanks wat ziektes startte men goed en fel. Helaas viel al vrij snel in het eerste kwart een ongelukkig doelpunt voor Abcoude. Heerhugowaard hield de koppies omhoog, men stond immers al sinds de eerste minuut goed te spelen, wetend waar de krachten liggen.

Door goed overspel, verleggen en een aantal mooie scoops was men veel aan de kant van Abcoude. Helaas vielen er nog geen doelpunten voor Heerhugowaard. In het tweede kwart scoorde Abcoude uit een strafcorner, wat bij de Heerhugowaardse dames voor nog meer motivatie zorgde om de wedstrijd te keren aangezien men dit een onterecht doelpunt vond.

Dit deed men door in het derde en vierde kwart mooie aanvallen te blijven opzetten en dit resulteerde in kwart vier in de 2-1, ingetikt door spits Alicia Sintebin. Helaas bleef de aansluitingstreffer uit en scoorde Abcoude de 3-1.

"Desalniettemin zijn we zeker niet ontevreden. We balen van de gemiste kansen en keuzes van de scheidsrechters, maar hebben met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben opnieuw laten zien dat we thuishoren in de 3e klasse", aldus speelster Lotte Smink.

"Aankomend weekend wacht ons een dubbelweekend. We spelen vrijdag uit tegen de Strawberries voor de silvercup. Op zondag mogen we het opnemen tegen de nu eerste plek van de poule op ons eigen veld 1. Dan komt Lelystad dames 1 op bezoek".