UTRECHT - Deze zondag mochten de hockeydames van Heerhugowaard afreizen naar Utrecht om te spelen tegen UNO Dames 1. Een onbekende tegenstander, maar van andere tegenstanders begreep MHC al dat men een pittige ploeg kon verwachten.

Met het eerste kwart van vorige week in gedachten, startte men fel en sterk. Dit werd al vrij snel beloond met een doelpunt, door een goede actie van Chris Hoekstra over de achterlijn kon zij de bal voorgeven aan Disa Wilms. Zij stond goed vrij en scoorde.

Sabine Langeveld: "Het tweede kwart speelde zich vooral af bij ons doel. We moesten als team de voorsprong verdedigen en dit lukte. Helaas waren wij dit kwart niet in de cirkel van UNO te vinden, maar het lukte goed om de voorsprong te bewaren en tegenstand te houden".

In de rust besprak men dat het anders moest om de voorsprong te behouden. Door een paar tactische aanpassingen, startte men dan ook vol goed moed aan het derde kwart. De belong kwam al vrij snel met een tweede doelpunt. Door een steal van Merel Smink op het middenveld, kwam de bal via Chris Hoekstra bij Jolie Sekeris die de bal door de uitgespeelde keeper vrij kon intikken. Vervolgens kreeg Heerhugowaard ook nog een strafbal mee, maar helaas ging deze mis.

UNO was nu echt wakker en voerde de druk op. Ze kregen een strafcorner en speelden deze goed uit, 1-2. Het werd spannend, met nog 17 minuten op de klok en een gefrustreerd UNO, was duidelijk dat het spel nog lang niet gespeeld was. Helaas scoorde Uno al vrij snel de gelijkmaker, door een goed uitgespeeld doelpunt. MHC moest en zou dit niet laten liggen en wilden hoe dan ook minstens één punt uit deze wedstrijd halen. Helaas viel na de gelijkmaker ook de 3-2 voor UNO.

Tot de slotseconden was het spannend, toen vlak voor het fluitsignaal spits Jolie Sekeris nog een shoot kon maken bij een verdediger van Uno in hun cirkel. Deze werd helaas niet gezien.

"We balen ontzettend, hier had meer dan een verlies in gezeten. Maar koppies omhoog, we laten elke week zien dat we thuishoren in deze klasse. We hopen vanaf aankomend weekend dit ook te kunnen laten zien in de uitslag".

MHC speelt komende zondag (12.45 uur) thuis tegen Shinty uit Driebergen-Rijsenburg.