ZUID-SCHARWOUDE - De vrouwen van LSVV en Kolping Boys moesten dinsdagavond genoegen nemen met een 1-1 eindstand na een zwaar bevochten pot. Zowel Kolping als LSVV haalde het onderste uit de kan op het spekgladde veld.

Fel
De eerste ontmoeting tussen de teams is er meteen eentje voor in de boeken. Direct vanaf het startsignaal ligt het tempo hoog. Dankzij de aanhoudende miezer schieten de ballen het veld over, een goede test voor de snelheid van de speelsters. Kolping laat zich overal gelden, LSVV heeft in de eerste helft moeite om in hun ritme te komen. Waar er tegen Limmen ruimtes gecreëerd en gevonden konden worden, valt het bij deze tegenstander niet mee. Er worden aan beide kanten kansen gecreëerd, maar niet benut. Met 0-0 gaan ze de rust in.

LSVV komt de kleedkamer uit met een nieuw strijdplan en een nieuwe formatie. Het tempo van voor de rust wordt hervat, beide ploegen gaan voor de winst. Voor LSVV werpt het plan al snel zijn vruchten af. In de 56e minuut opent Calista Rijkhoff de score, 1-0. Lang lijkt het erop alsof het zo blijft. Kolping is echter nog niet klaar met de wedstrijd en in de 80e minuut maken ze de stand gelijk. 1-1.

Stand
Na twee gespeelde wedstrijden leidt Limmen met 6 punten, gevolgd door Kolping Boys met 4, LSVV met 1 en sluit Alcmaria Victrix de rij met 0. Komend weekend worden de laatste wedstrijden gespeeld. Zaterdag ontvangt Kolping Boys thuis Limmen. Zondag 15 september spelen Alcmaria Victrix en LSVV tegen elkaar op het sportpark van Alcmaria, om 11:00.