SPANBROEK - Op een spekglad veld zorgde VVS'46 VR1 voor de eerste verliespot van LSVV VR1. Op zondag 3 december werd het 4-2, wat een einde maakte aan de reeks ongeslagen wedstrijden van LSVV.

VVS opende de wedstrijd sterk door in de 3e minuut al op een 1-0 voorsprong te komen. Het lukte LSVV niet om van deze schrik te boven te komen en zo kwam het in de 12e minuut al op een 2-0 achterstand te staan. VVS is fel en aast effectief op iedere fout die de tegenstander maakt. Toch weet spits Ilse Berkhout de score naar 2-1 te brengen dankzij een goed getimede onderschepping. Echter komt VVS vrijwel direct met een antwoord en ligt in de 19e minuut de 3-1 in het doel. Maxime Leijen trok de stand voor rust weer dichter bij elkaar, met 3-2 op zak naar de kleedkamer.

Hergroeperen
Na een flinke peptalk en drie wissels begon LSVV met vernieuwde moed aan de tweede helft. Er werden goede kansen gecreëerd en even leek het erop dat het tij begon te keren. De reactie van VVS; een aantal scherpe ballen die stuk voor stuk door keepster Isabel Hink gekeerd werden. VVS begon gas bij te geven en werkte vanuit een corner de bal toch in het doel, 4-2, het laatste doelpunt van deze bewogen wedstrijd.

Periode
Met het verlies van deze 3 punten, laat LSVV vooralsnog de winst op deze periode liggen. Tevens blijven ze op 3 punten achterstand staan van de koploper HBC, die vorige week de laatste wedstrijd hadden voor de winterstop. LSVV speelt komende zondag de laatste pot tegen Alliance '22 VR1, om 12:30 op Sportpark Voorwaarts. Hier krijgen ze de kans nogmaals om de periode te pakken en tevens, op doelsaldo, de koppositie van HBC over te nemen.