ZUID-SCHARWOUDE - In de onderste regionen van de tweede klasse heeft LSVV een sprongetje op de ranglijst gemaakt door de belangrijke wedstrijd tegen Flevo te winnen. In Zuid-Scharwoude viel de beslissing pas in het slotkwartier: 2-0.


Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel op slechts één schamel puntje en hadden ds baat bij een zege. Het werd uiteindelijk een rommelige wedstrijd met veel slordigheden, maar ook de nodige kansen aan beide kanten waardoor het voor het publiek af en toe wel aangenaam was om naar te kijken.

Zowel LSVV-keeper Job Rouwhorst als zijn collega van Flevo, Mike Harms, hielden de deur echter lang gesloten waardoor het duel op een puntendeling leek af te gaan. Tot Boy Kansen een kwartier voor tijd de bal alsnog tegen de touwen kopte, hetgeen voor grote opluchting zorgde bij de thuisploeg van trainer Gidon Reinders Folmer, die door blessures opnieuw een beroep moest doen op enkele jeugdspelers. Met man en macht probeerde Flevo er nog een slotoffensief uit te persen, maar LSVV bleef achterin geconcentreerd en besliste het duel in de uiterste slotfase via Thom van Overbeek.

LSVV, dat nu vier punten heeft uit vier wedstrijden, gaat komende zondag op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Hekkensluiter Flevo krijgt dezelfde dag KFC op bezoek.