HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV zijn de competitie in de tweede divisie uitstekend begonnen. In de thuiswedstrijd tegen Quintus DS3 werd er met ruime cijfers gezegevierd door de ploeg van de nieuwe coach Rick Visser: 29-14.

Het was voor de toeschouwers in Sporthal Waardergolf wel even wennen om een nieuw gezicht voor de ploeg te zien staan na vijf succesvolle jaren onder Theo Krom. Zijn opvolger, Rick Visser, had zich voor eigen publiek echter geen beter debuut kunnen wensen. Al snel na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat KSV, inmiddels voor het derde seizoen uitkomend in de tweede divisie, een maatje te groot waren voor de gasten uit Kwintsheul. Binnen enkele minuten had de thuisploeg al een 6-2 voorsprong opgebouwd en die groeide alleen maar naarmate de wedstrijd vorderde. Mede dankzij goed keeperswerk van Brenda de Boer kreeg men slechts zes goals tegen en was de voorsprong bij rust al zeer comfortabel: 15-6.

Na de pauze nam Britt de Vries de plaats onder de lat over van De Boer en ook zij liet zich enkele malen gelden. Ondertussen ging KSV gewoon door met scoren. Waar in de eerste helft Minke van den Bos de meest trefzekere speelster was, bleek die eer na de rust te zijn weggelegd voor aanvoerster Jacqueline Kohne. Op de uiteindelijke 29-14 zege viel dan ook niets af te dingen.

Opmerkelijk is dat het voorlopig even duurt voordat KSV weer een thuiswedstrijd speelt. Inclusief een bekerduel bij De Valken (komende dinsdag) staan er in de competitie liefst vijf uitwedstrijden op het programma voor de equipe van Visser. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zodoende pas op 23 november.

KSV DS1 - Quintus DS 3 29-14 (15-6)

Doelpunten KSV: Jacqueline Kohne (6), Minke van den Bos (5), Romee Balm (4), Romy Brink (4), Lisa de Water (3), Jonna Lemstra (2), Sam Wagenaar (2), India Helleman (1), Bibi Mol (1), Shannen Ursem (1).

Foto's: DP Sportfotografie