DE NOORD/TUITJENHORN - Hugo Boys en KSV komen dit seizoen gezamenlijk uit in de vierde klasse A, maar beide ploegen kenden een valse start op de eerste speeldag. Hugo Boys ging op eigen veld onderuit tegen Texel '94 terwijl promovendus KSV een voorsprong bij Hollandia T niet kon vasthouden.

Hugo Boys bleek niet opgewassen tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Texel '94 dat bij rust al een 0-1 voorsprong had via Arjan Bakker. Na de rust voerden De Beurs en nogmaals Bakker de score verder op alvorens Dean-Jordan Tiggeler de eer mocht redden voor de ploeg uit De Noord.

KSV had ook een lastige uitwedstrijd bij het vorig seizoen in de derde klasse uitkomende Hollandia T. De Kruizer formatie nam in Tuitjenhorn tweemaal brutaal een voorsprong door treffers van nieuwkomer Reinaldo Jongebloet. Hollandia kwam twee keer terug van een achterstand en na de 2-2 bij rust scoorde de thuisploeg in het tweede bedrijf nog tweemaal middels doelpunten van Driesse (2), Hollenberg en Bes: 4-2.

Komende zondag gaat Hugo Boys op bezoek bij Winkel terwil KSV dan Alcmaria Victrix ontvangt.