HEERHUGOWAARD - Ondanks een stroeve start heeft team GNI Techniek de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Het Schuurtje uit Maarssen, gewonnen.


Leo de Jong speelde driekwart van de wedstrijd tegen Chris van Ijzendoorn redelijk constant, maar tegen het einde had hij nog veel beurten nodig voor de overwinning. En daar ging het uiteindelijk om. Eindstand 30-17 in 56 beurten.

Op de andere tafel speelde Peter Berndsen tegen Peter van de Scheur. En het was zeker niet de avond die Berndsen zich had voorgesteld. Deze partij ging tot de eindfinish gelijk op. Beide spelers gaven geen bandbreedte toe. Uiteindelijk ging Peter van de Scheur er met de overwinning vandoor omdat Berndsen in de nastoot de laatste carambole miste.

Het was aan Fred Groen en Hans Handgraaf om gelijke stand om te buigen naar winst. Dat was niet tegen dovemans oren. Groen speelde vanaf de start een sterke pot. Constant boven de één gemiddeld. Zijn tegenstander Bert ten Haaft, ook geen slechte speler, ging het een stuk slechter af. Hij kon geen grip op de wedstrijd krijgen en liep daarom steeds achter de feiten aan. Uiteindelijk een puike partij van Groen met 35 tegen 22 in 32 beurten.Op dat moment was Handgraaf nog in gevecht met René Snel maar ook met zichzelf. Zijn tegenstander was niet van plan voor de winst te gaan en ging dan ook zwaar in de verdediging. En dan krijg je een partij met veel beurten. Voor Handgraaf erg vervelend, maar hij won toch in 61 beurten met 30 tegen 23. Kleine opsteker was een serie van 6.

Ondanks de stroeve start telt de winst en gaat me met frisse moed naar de volgende tegenstander, Take 5 uit Beverwijk op vrijdag 20 september.