HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft ook na drie wedstrijden nog altijd een honderd procent score in de derde klasse. Zaterdag wist de ploeg van trainer Tom Boukes een eenvoudige overwinning te behalen op ADO`20 (3-0). De vrouwen van Reiger Boys liepen na een gelijkspel en een overwinning tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Op De Wending wist Reiger Boys direct de toon te zetten want het duel was nauwelijks twee minuten oud toen Jermaine Pichotte al voor de Heemskerkse doelman opdook en koelbloedig wist af te ronden. De thuisploeg vergat daarna afstand te nemen, want de tegenstand van de gasten bleek niet al te groot. Mocht men al voor het doel komen van keeper Tim van der Hulst, die een rustige middag had, dan kwam dat door slordig balverlies van de thuisploeg. Kort voor rust sloeg Reiger Boys voor een tweede maal toe. Na een magistrale dieptepass van Daan de Vries was het Joël Krajenbrink die de 2-0 liet aantekenen.

Kort na de rust beslisten de geel-zwarten het duel defintief toen Martijn Grooff voor de 3-0 wist te zorgen. Trainer Boukes kon daarna naar hartelust enkele spelers wisselen en zijn ploeg het duel geconcentreerd uitspelen.

Komende zaterdag 14 oktober gaat Reiger Boys op bezoek bij VV IJmuiden.

Vrouwen
In de Hoofdklasse vrouwen liep Reiger Boys van trainer Arnold de Block tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Op bezoek bij promovendus Jodan Boys in Gouda bleef de eerste helft in evenwicht en zonder doelpunten. Kort na de rust bracht Marouscha Ruiter de gasten wel op voorsprong, maar het was vervolgens de thuuisploeg dat driemaal toesloeg.

Reiger Boys VR1, dat nu vier punten uit drie wedstrijden heeft, speelt komende zaterdag thuis tegen Ter Leede VR2 (15.00 uur)

Foto's: DP Sportfotografie