KOEDIJK - DTS heeft zijn tweede opeenvolgende uitzege behaald. Na de 0-3 bij Zwanenburg was de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung zaterdag met 0-2 te sterk in de derby tegen Koedijk.


Op Sportpark De Weijdt werd er zaterdagmiddag afgetrapt op het B-veld waar het vernieuwde Koedijk, dat afgelopen zomer te maken kreeg met een ware leegloop en met spelers en een trainer (Tom de Rijk) vanuit de eigen jeugdopleiding een doorstart hoopt te maken in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Daar is DTS inmiddels een bekend gezicht en die ploeg heeft de ambitie om een stapje hogerop te maken.

De ervaring van de ploeg uit Oudkarspel gaf uiteindelijk de doorslag tegen het jonge Koedijk dat men man en macht verdedigde en met een uitstekende keeper de schade zo lang mogelijk beperkt hield. Toch wist Fimme Wischmeijer op aangeven van Luc Schuffelen een bres te slaan in de geel-zwarte muur. DTS hielp daarna nog een handvol kansen om zeep, maar wist in de slotfase het duel te beslissen door een treffer van Michael Wouters: 0-2.

DTS heeft nu zes punten uit drie wedstrijden en ontvangt komende zaterdag het nog puntloze SV Kadoelen. Het eveneens puntloze Koedijk gaat dan op bezoek bij Zwanenburg.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie