WIJDEWORMER/AMSTERDAM - In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal is DTS tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen opgelopen. Op bezoek bij ZCFC ging men met 5-2 onderuit. Koedijk wist wel de eerste winst van het seizoen te pakken door bij SV Kadoelen liefst tien keer te scoren.

DTS kende een moeilijke wedstrijd bij ZCFC in Wijdewormer. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung stond bij rust reeds op een 3-1 achterstand. De goed spelende Finn van Horick zorgde bij 2-0 nog wel voor de aansluiting, maar kort hierna scoorde ZCFC de 3-1. Vlak na rust zag Menno Reek een rode kaart, maar met tien man wist Luc Schuffelen toch de 3-2 te maken. In de slotfase gebeurde er niog van alles. De aanvoerder van ZCFC kreeg ook direct rood en ook DTS-aanvoerder Daniël Mammen moest het veld verlaten met twee gele kaarten. Met nog eens twee doelpunten voor de thuisploeg eindigde het in 5-2.

Koedijk heeft zijn eerste driepunter van het seizoen binnen en de ploeg van trainer Tom de Rijk deed dat met duidelijke cijfers tegen het eveneens nog puntloze SV Kadoelen. In Amsterdam-Noord wisten de geel-zwarten na een 0-3 ruststand met liefst 0-10 te winnen. Cas Kruize werd met vier treffers topscorer van de dag en Quincy Zimmerman scoorde driemaal. De overige doelpunten kwamen op naam van Billy Koblitz, Timo Poelwijk en Jaden Nuij.