BROEK OP LANGEDIJK - Na twee gelijke spelen heeft CSV BOL de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven. De ploeg van trainer Charles van Altena won volkomen terecht van SV Hillegom, dat lange tijd met tien man speelde: 2-0.

Het treffen met de ploeg uit Hillegom was ook een weerzien met Jurre van Lingen die afgelopen zomer de overstap maakte van BOL richting de bollenstreek. Van Lingen kon tegen zijn oude ploeg geen stempel op de wedstrijd drukken. Dat kwam omdat de thuisploeg na iets meer dan twintig minuten de volledige controle over de wedstrijd had nadat de gasten met tien man kwamen te staan. De goed leidende scheidsrechter Dorresteijn trok al in de openingsfase geel voor Schoon van Bol en Yilmaz van Hillegom. Laatsgenoemde ging kort hierna te hard door op Schoon en ontving terecht zijn tweede gele kaart. Hillegom, dat in de openingsfase nog wel even gevaarlijk was, moest hierdoor terugplooien en kwam er op een zonovergoten Bolwerk eigenlijk niet meer aan te pas.

BOL schakelde direct een tandje bij met een aantal kansen tot gevolg. Kort voor rust leverde dit de openingstreffer op toen keeper Haggerty een schot van Timon Plak niet onder controle kreeg en Geert de Graaf alert was in de rebound.

Na de pauze behield BOL de controle en speelde gemakkelijk de bal rond tegen de tien van Hillegom. Nadat al de lat was geraakt na een corner en Martijn Ton net naast schoot was het na een uur spelen Doni Bregovina die met een hard en zuiver schot de 2-0 liet aantekenen. In het slot probeerde Hillegom in ondertal BOL nog wel in verlegenheid te brengen, maar op een enkele redding van keeper Romain de Jong na kwam deze nooit echt in de problemen en boekte de thuisploeg een dikverdiende zege.

Komende zaterdag staat er voor BOL een uitwedstrijd op het programma als men op bezoek gaat bij AGB in Amsterdam.

Foto's: DP Sportfotografie