OUDKARSPEL - BOL is voor de zesde keer op rij winnaar van de Zuurkool Cup geworden. Na de drukbezochte finaleavond afgelopen vrijdag stonden zowel BOL als LSVV op zeven punten, maar was het doelsaldo van de ploeg van trainer Charles van Altena beter.


Op het complex van DTS was het de afgelopen week goed vertoeven met naast de strijd om de sportieve eer om wie zich een jaar lang "de beste van Langedijk' mag noemen ook het nodige entertainment en gezelligheid rondom de velden. Na de eerste twee speeldagen hadden BOL en LSVV al de beste papieren en beide ploegen maakten die status op vrijdagavond waar met een ruime overwinning.

LSVV won met liefst 0-5 van de organiserende vereniging DTS door treffers van voormalig DTS-er Collin Vennink (2x), Esper Wollaars, Erol Gülali, en Thom van Overbeek. Op het andere veld deed BOL het echter nog iets beter door Vrone met liefst 6-0 te kloppen. Luke Burger kroonde zich tot man van de wedstrijd met drie treffers en werd met vijf doelpunten tevens topscorer van het toernooi. De overige doelpunten kwamen op naam van Martijn Ton, Geert de Graaf en Bastiaan Schaasbergen.

Hierna mocht BOL de felbegeerde Zuurkool Cup in ontvangst nemen die het in 2025 op eigen terrein mag proberen te verdedigen.

Eerder op de avond ging de winst bij de strijd om de Dames Cup naar LSVV.

EINDSTAND ZUURKOOL CUP

1. BOL 3-7 (13-2)
2. LSVV 3-7 (9-1)
3. DTS 3-3 (5-14)
4. Vrone 3-0 (3-13)

Foto's: Michel Bes Sportfotografie