HAARLEM - BOL heeft zich verzekerd van de achtste finales van de KNVB-districtsbeker door tweedeklasser Olympia Haarlem na strafschoppen uit te schakelen.

De vierde-divisionist had het op een regenachtig Sportpark Nol Houtkamp in Haarlem best lastig tegen een goed voetballende ploeg die kort voor rust op voorsprong kwam door een treffer van Frank Schilder.

De net ingevallen Ruben Beentjes zorgde kort na rust met een fraaie lob voor de gelijkmaker en dankzij een van richting veranderde vrije trap van Jack Schoon kwamen de Langedijkers op voorsprong. Olympia Haarlem weigerde echter te capituleren en de handige Sofyan Monji zag zijn poging eerst nog knap gered worden door keeper Romain de Jong, maar was alert bij de rebond: 2-2.

Toch was het De Jong die de volgende ronde zeker stelde voor BOL door in de strafschoppenserie drie Haarlemse penalty's te keren terwijl Jack Schoon, Jurre van Lingen en Timon Plak raak mikten.