DE NOORD - Na de tweede speeldag om de Waard Cup heeft Reiger Boys de leiding genomen, maar is het toernooi nog allerminst beslist. De ploeg van Tom Boukes won donderdagavond in de uiterste slotfase met 2-1 van Hugo Boys. Titelhouder SVW '27 dat tegelijkertijd met 4-2 zegevierde over KSV is ook nog kansrijk voor de eindzege, want zij treffen komende zaterdag Reiger Boys.

Op het complex in De Noord hadden Reiger Boys en Hugo Boys dinsdag hun eerste wedstrijd gewonnen en het onderlinge duel tussen beide teams leverde donderdag een hoop spanning op, maar ook de nodige irritaties. Zo kwam Reiger Boys al in de eerste minuut goed weg toen de organiserende vereniging scoorde, de bal was duidelijk een halve meter over de lijn, maar de scheidsrechter op te grote afstand stond om dit te constateren. Het doelpunt ging dus niet door, maar kort hierna wist Bob de Wit namens het 90-jarige Hugo Boys alsnog koppend het net te vinden en dat was op dat moment zeker terecht want de ploeg van Ron Weinbrecher had, net als afgelopen dinsdag tegen SVW '27, de organisatie goed staan.

Nadat de scheidsrechter in de eerste helft al driemaal geel had getrokken, kwamen daar na de rust nog eens drie gele kaarten bij in de felle wedstrijd, waarin enkele pittige overtredingen werden gemaakt. Reiger Boys, inmiddels met enkele aanvallende wissels, kwam op gelijke hoogte door een strafschop van Ahmet Kutlu en kreeg in de slotminuut wederom een penalty nadat de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel van zijn assistent negeerde. Vanaf elf meter was opnieuw Kutlu trefzeker en was de winst voor de geel-zwarten: 2-1.

De beide verliezers van afgelopen dinsdag, SVW '27 en KSV, troffen elkaar ondertussen op het B-veld. Titelhouder SVW '27 kwam in de eerste helft op voorsprong door Tim Kramer en kort hierna wist Joeri Kloosterboer deze score te verdubbelen. Na de pauze kroonde Kloosterboer zich tot man van de wedstrijd door nog tweemaal te scoren en dus een hattrick te voltooien. Omdat Dion Bestevaar namens KSV tweemaal de eer wist te redden eindigde het in 4-2.

Komende zaterdag zal de beslissing vallen over wie zich een jaar lang de beste mag noemen van Heerhugowaard. Om 18.30 uur spelen dan Reiger Boys en SVW '27 tegen elkaar terwijl Hugo Boys het zal opnemen tegen KSV.

Foto's: DP Sportfotografie