GORINCHEM - Kort voor de interland-break hebben de vrouwen van FC Marlène hun koppositie in de eredivisie luister bijgezet met de vierde overwinning op rij. De ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti won in Gorinchem met 1-3 van ZVG Cagemax.

Afgelopen week werd bekend dat liefst zes speelsters van FC Marlène zich kunnen opmaken voor de WK-kwalificatieronde in Kazachstan. Zoyla Barendse, Sanne Brand, Simone Hand, Kelly Hollak, Aaike Verschoor en Amy Visser behoren allen tot het keurkorps van bondscoach Teuny Bosma. Oranje speelt komende zondag in Zeist eerst een besloten oefenduel tegen België alvorens men afreist naar Kazachstan waar men op 17 en 18 oktober zal uitkomen tegen het gastland en Polen. De winnaar van het drieluik zal zich plaatsen voor de volgende kwalificatieronde.

Daarvoor moest er echter eerst nog een competitieronde worden afgewerkt en ging FC Marlène naar ZVG Cagemax wat in de afgelopen seizoenen vaak een stugge tegenstander bleek voor de Heerhugowaardse formatie. De thuisploeg, met Alyssa Dijkstra als enige international, bleek ook ditmaal taai al nam FC Marlène voor de rust wel een 0-2 voorsprong. Men werd op weg geholpen door een eigen doelpunt van Felicia Farhad Sedighi warana Aaike Verschoor die score verdubbelde.

Omdat het FC Marlène na rust niet lukte om door te drukken werd het vijf minuten voor tijd toch nog spannend toen Marloes Blom de aansluitingstreffer wist te maken. Zoyla Barendse stelde de zege echter veilig door vlak voor tijd de 1-3 te maken.

FC Marlène blijft zodoende koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden en hervat de competitie op 25 oktober met een uitwedstrijd bij Os Lusitanos.