HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft FC Marlène zijn derde wedstrijd op rij gewonnen. Tegen een zeer fysiek spelend ZV Libertas wist de ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti zevenmaal het net te vinden: 7-2.

De thuisploeg leek na een kwartier al op rozen te zitten in Sporthal Waardergolf. Kyara de Bruin had al binnen twee minuten de score geopend en die werd vervolgens verder opgevoerd door rake schoten van Amy Visser en Lotte Hopman. Tegenstander ZV Libertas stond op dat moment al op vijf overtredingen en het wachten was op de eerste tien meter-trap voor FC Marlène, maar die kwam er in de eerste helft nog niet. Integendeel zelfs, want in de slotminuten van het eerste bedrijf werd het spel van de thuisploeg slordiger en konden de gasten uit Friesland zomaar tweemaal iets terugdoen: 3-2.

Ondanks die tussenstand werd het nooit echt spannend. Het spel van ZV Libertas leek er vooral op gericht om de tactiek van FC Marlène zoveel mogelijk te ontregelen en de overtredingen volgden elkaar snel op. Binnen een minuut en acht seconden na de aftrap van de tweede helft hadden de gasten alweer vijf overtredingen achter hun naam staan. Na die laatste overtreding schoot Simone Hand een vrije trap kiezelhard tegen de touwen en kort hierna wist Aaike Verschoor de marge weer op drie te brengen. Hierna volgden er drie overtredingen met een tien meter-trap tot gevolg. Simone Hand schoot de eerste feilloos raak, maar daarna misten Sanne Brand en Aaike Verschoor. Vanuit een strafschop in de slotminuut wist Amy Visser uiteindelijk de eindstand op 7-2 te bepalen.

FC Marlène VR1 speelt komende vrijdag 4 oktober de uitwedstrijd bij ZVG Cagemax in Gorinchem.

Foto's: Cees Verhage Photography