Een koelkast is natuurlijk in elke keuken niet meer te missen. Een koelkast wordt gebruikt voor het opslaan van producten die gebruikt worden in de keuken. De juiste indeling van een koelkast kan een groot verschil maken in snelheid, voedselverspilling en veiligheid. Ben jij in het bezit van een horecazaak? Dan is het belangrijk om jouw horeca koelkast zo goed mogelijk in te delen. In deze blog gaan we samen kijken naar hoe je jouw koelkast zo goed mogelijk kan indelen.

Voedselveiligheid voorop

Voedselveiligheid is natuurlijk een van de belangrijkste zaken in de keuken. Ook bij het indelen van een professionele koelkast gaat voedselveiligheid voorop. Vaak kan de temperatuur per plank in de koelkast verschillen. Hierdoor is het belangrijk dat je producten zo goed mogelijk in deelt. Sommige producten hebben een lagere temperatuur nodig om goed te blijven, andere producten kunnen dit op een hogere temperatuur doen. Het is belangrijk om bedrevende producten zoals vlees en vis altijd onderaan de koelkast, dit voorkomt kruisbesmetting. Bovendien is de temperatuur onderaan in de koelkast vaak het koudst. Dit is ideaal voor bedervende producten.

Organiseer op basis van gebruik

Een fout die vaak voorkomt in de professionele keuken is dat producten willekeurig in de koelkast worden gezet. Dit kan het werkproces vertragen omdat je hierbij nog moet zoeken naar de juiste producten. Organiseer daarom de koelkast op basis van gebruik. Zet producten vooraan die vaak worden gebruikt en de producten die niet vaak gebruikt worden, zet je achterin de koelkast. Zo kunnen de koks altijd snel en gemakkelijk bij de producten.

FIFO vullen

FIFO vullen, de vakkenvullers weten al snel wat dit inhoud. FIFO staat voor First in, First Out. Dit is essentieel om voedselverspilling te voorkomen. Dit betekent dat oudere producten met bijvoorbeeld een oudere datum vooraan worden geplaatst. Dan worden de producten die sneller over datum gaan eerder gepakt dan de producten die nog een langere tijd mee kunnen.

Horeca koelkast bij HANOS SHOP

Ben jij nou op zoek naar een nieuwe horeca koelkast voor jouw professionele keuken? Dan kan je hiervoor een kijkje nemen bij HANOS SHOP. Via hanosshop.com kan je kijken in een groot assortiment met verschillende soorten horeca koelkasten. Of je nou op zoek bent naar een kleine koelkast met 1 deur, of juist een met een grotere inhoud in liters en 2 deuren, alles is mogelijk bij HANOS SHOP. Kijk voor meer informatie hierover online!