DIJK EN WAARD - Hoe je de Paasdagen dit jaar ook doorbrengt, samen genieten van zorgvuldig bereide hapjes, taarten en gerechten is altijd geslaagd. Dit heerlijk lange weekend biedt de ideale gelegenheid om het thuis extra gezellig te maken. Daarbij mag smaakvol eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Dus zet snel het fornuis en de oven aan, knoop je schort om en bedenk welk lekkers je allemaal gaat maken. Elke liefhebber van koken vindt onder de onweerstaanbaar lekkere recepten op de vrolijke kookblog Brendakookt.nl eindeloos veel inspiratie. Wij doen je graag een aantal verrukkelijke suggesties, waaronder een smaakvolle variant op een ovenschotel, leuke pannenkoek recepten en feestelijke taarten waarmee je al je tafelgasten gegarandeerd laat smikkelen en smullen!

Plaattaart met zalm, roomkaas en groene asperges

Een gerecht dat het op feestdagen zoals Pasen altijd goed doet, is een ovenschotel. Het is een goede manier om gezonde groenten te eten en vitamines binnen te krijgen. Daarnaast is het een fijne optie omdat je een ovenschotel van tevoren kunt klaarmaken en op Eerste of Tweede Paasdag niet lang zoet hoeft te zijn in de keuken. Bij Brenda Kookt vind je ovenschotelrecepten in overvloed, waaronder recepten met vlees, met lekker veel groenten en vegetarische recepten. De plaattaart is een leuke en lekkere variant op de klassieke ovenschotel. ‘Ik ben dol op plaattaarten, ze geven de beleving van snacken. Een plaattaart is een soort pizza maar dan anders, die je lekker zonder bestek kunt eten. Speciaal voor de paasbrunch heb ik een brunch-plaattaart gemaakt. Eentje die je gezellig in combinatie met andere brunchrecepten kunt serveren’, vertelt Brenda enthousiast.

Wij kiezen deze Paasdagen voor de plaattaart met zalm, roomkaas en groene asperges die je heel eenvoudig kunt bereiden. Snijd de heerlijke plaattaart in stukjes, serveer die op een feestelijke schaal en genieten maar!

De lekkerste pannenkoek-variaties

Pannenkoeken zijn lekkernijen waar je tijdens de Paasdagen misschien minder snel aan denkt, maar waar je iedereen aan tafel altijd blij mee maakt. Uiteraard kun je die naturel bereiden en bestrooien met poedersuiker en besprenkelen met stroop. Wil jij jouw Paasgasten verrassen met pannenkoek-varianten die ze nog nooit hebben gegeten? Kies dan jouw favoriete pannenkoeken recept uit de tientallen zoete en hartige recepten. Wij zetten met Pasen de pannenkoekenpan op het fornuis voor het pannenkoekentaartje met Nutella en banaan, de Tango-pannenkoekentaart en de pannenkoek-muffins met blauwe bessen en citroen. Welk pannenkoeken recept kies jij?

Eindeloos variëren met MonChoutaarten

Een taart uit eigen oven mag met de Paasdagen natuurlijk ook niet ontbreken. Bij Brenda Kookt vind je allerlei recepten voor een klassieker onder de taarten, namelijk de MonChoutaart. De bereiding gaat heel makkelijk en neemt maar een half uur in beslag. Daarna zet je de taart enkele uren in de koelkast om op te stijven. Zoals de naam van de taart al zegt, is de heerlijk verse roomkaas MonChou het hoofdingrediënt. Met deze smaakmaker kun je er lekker op los variëren en die heeft een frisse, romige smaak. Voor de bodem gebruik je verkruimelde koekjes zoals Bastognekoek, biscuits of speculaas. Ook met de topping van de MonChoutaart kun je alle kanten op. Die kun je beleggen met vers fruit zoals: mandarijntjes, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Maar je geeft een MonChoutaart ook een verrassend lekkere finishing touch met een topping van karamel of chocolade.

Kortom, heel veel keuze voor MonChoutaart-recepten om je vingers bij af te likken, zoals de Oreo MonChoutaart, de variant met karamel en stroopwafels of de MonChoutaart met Kinderbueno. Welke gezellige en lekkere recepten zet jij deze Paasdagen op tafel?